JulGodis

Dajm
1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao
1/2 dl ljus sirap
3 msk matfett
1 dl socker

Blanda allt i en kastrull.
Bubbelkoka i 5 min. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Smält 100 g ljus blockchoklad och bre den över dajmen. Skär i småbitar när chokladen har stelnat

Kola (1 sats)
1 dl ljus sirap
1 dl socker
2 msk margarin
2 msk ögonkakao
       
Så här gör du:
1. Smörj ett bakplåtspapper med margarin och lägg i en form, 20 x 20 cm. eller smörj formen direkt.
2. Mät upp alla ingredienser och lägg allt i en liten kastrull.
3. Koka upp smeten. Sätt då ner värmen ett par steg och låt smeten sjuda i 5-10 minuter. Det får inte koka för fullt så att det hoppar, utan bara små lätta bubblor. Rör om i kastrullen hela tiden när den är på spisen.
4. Häll smeten i formen. Låt den svalna innan du skär kolan i rutor. Förvara kolabitarna i kylskåp, gärna inslagna i smörpapper. Annars finns risken att de klibbar ihop.

image653

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0